Zo nu en dan krijg je in de studio vragen waarop je niet direct met zekerheid ja antwoord. Zo kwam een klant binnen met de vraag of er een afdruk kon worden gemaakt van een glazen negatief. Op het moment dat hij de vraag stelde had hij het negatief niet mee genomen. Ik heb gevraagd het negatief eens mee te nemen zodat ik het beter kon bekijken, voordat ik zou aangeven of het wel of niet kon.

Bij het bekijken van het negatief bleek het een oude familiefoto te zijn. Na een testje op beperkt resolutie Is er een hoge-resolutiescan gemaakt van het glazen negatief. Deze is wat bijgewerkt met de computer Denk aan kleine beschadigingen in de emulsie en stofjes. Het resultaat was een bijzonder scherp beeld van een familieportret van ongeveer 85 jaar oud.

 

De foto is uiteindelijk afgedrukt met een mooi eindresultaat en een tevreden klant.

Dus mocht u in het bezit zijn van glazen negatieven of andere oude beelden waar misschien niet eens meer een negatief is? Wij kunnen het digitaliseren, restaureren en opnieuw afdrukken. Heeft u vragen? Neem het beeld mee naar de studio en informeer naar de mogelijkheden.