Woensdagochtend vroeg op pad richting Elburg. De mist hangt nog boven het Veluwemeer. In de haven van Elburg mag ik aan boord stappen van een mooie platbodem zeilboot die ter beschikking is gesteld door H.R.N. Schilderwerken B.V. we varen door naar het boothuis van de KNRM. Samen met de andere leden van BNI de Wilde Baars brengen we een bezoek aan KNRM reddingstation Elburg. Een van de 45 reddingstations van in het land.

Een bijzondere en mooie organisatie die in het geval van Elburg, mensen te hulp komen aan de randmeren van Zeewolde tot Urk en soms daar buiten als dat nodig is. De organisatie ontvangt geen subsidie maar moet het hebben van giften, donateurs en sponsoring.

 

Vrijwilligers

20 vrijwilligers staan altijd klaar om hulp te bieden op het water. Hun missie, Mensen redden en helpen. Snel, professioneel en kosteloos. Deze vrijwilligers gaan erop uit om bijvoorbeeld vastgelopen pleziervaartuigen los te trekken maar zeker ook bij reddingsacties waar levens op het spel staan. De apparatuur is geheel gelijk aan de ander hulpdiensten, zodat deze goed samen kunnen werken waar nodig.

Team Jonge Redders

De jeugd kan lid worden van het Team Jonge Redders. Daarvoor organiseerd de KNRM leuke leerzame bijeenkomsten en verspreiden ze leerzaam materiaal.

Evert Floor

Ook mochten we een stukje meevaren met de Evert Floor, de reddingsboot van Eburg. Terwijl de eerste groep weg vaart in de zien we de mist optrekken. Wat volgt is een geweldige ervaring op een snel en wendbaar reddingsvaartuig die onder alle omstandigheden goed inzetbaar is. Vanaf de platbodem hebben we een paar mooie actiefoto’s kunnen maken. Bedankt daarvoor.

Kortom, het is een geweldige organisatie en het was een leuke bijeenkomst.

Namens BNI de Wilde Baars is er ook een mooie donatie gedaan.

Neem eens een kijkje op de website van KNRM Elburg en lees meer over hun goede werk.

Direct donateur worden kan natuurlijk ook.

Word donateur