Op dit moment bevinden we ons in een tijd dat we beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid. Binnen huishoudens kunnen we normaal met elkaar omgaan, daar buiten moeten we ons houden aan de afstand van 1,5 meter.

Als fotograaf moeten wij ons daar ook op aanpassen en hebben wij ook te maken met deze beperkingen. Het is helaas niet mogelijk om complete families, met opa’s en oma’s in een keer op de foto te zetten. (of dit zal in verschillende tijdvakken moeten plaatsvinden en bij elkaar gezet moeten worden in photoshop, informeer naar de mogelijkheden er zijn voorbeelden te zien in de studio) Het is wel mogelijk om het het gezin (huishouden) een fotoshoot te plannen en zo opa en en oma een mooie foto te sturen om zo bij hen te zijn. 

Dit kan natuurlijk ook voor moederdag. Geef je moeder een fotoshoot met het gezin en biedt deze aan in de vorm van een cadeaubon. En plan later de shoot in. Met het gezin kan dat direct zolang het dus één huishouden is. Als opa en oma op de zelfde foto willen, kan het zodra de situatie het weer toelaat. Of zoals eerde omschreven, in verschillende tijdvakken. Natuurlijk moet wel iedere deelnemer in goede gezondheid zijn, zoals de regelgeving eist. Vooraf een afspraak plannen voor de shoot is dus noodzakelijk.

Wat kan er dus op dit moment wel:

  • Portreten, zakelijk of particulier
  • Gezinnen (huishouden)
  • Zwangerschapsshoots
  • Newborn (samen met papa of mama)
  • Familiefotografie met verschillende huishoudens (in verschillende tijdvlakken. Dus in meerdere kleine fotosessie)
    Deze worden gecombineerd tot één foto.
Uitsluitend op afspraak. Zolang de deelnemers gezond zijn.

Plan een fotoshoot

 

Wat betreft de fotograaf en de regels in de studio of op de fotolocatie

Als fotograaf is het, in mijn situatie, eenvoudig om ruim voldoende afstand te houden. In de studio of op locatie zal ik zolang de regelgeving dit vraagt minimaal 1,5 meter afstand houden tot de andere personen.

In de studio is op de werkvloer een gebied die alleen bestemd voor de fotograaf is. Als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de verlichting zal dit veelal op afstand aangepast kunnen worden. Zo niet zal fotograaf het gezin of de personen vragen tijdelijk de vloer te verlaten, zodat de aanpassing uitgevoerd kan worden.

Als het gezin groter is dan 4 personen zal ik de studio tijdens de fotoshoot sluiten voor andere werkzaamheden. Naast het gezin of huishouden, zijn er geen extra personen toegestaan in de studioruimte. Een fotoshoot zal maximaal 1 uur duren. Achteraf zullen de gebruikte items schoongemaakt worden.

Tijdens het fotograferen

Verder is het mogelijk op een beeldscherm live mee te kijken naar de foto’s die gemaakt worden. Na de shoot zullen de beelden via de mail eerst als voorbeeld verzonden worden naar een mail adres waarna een selectie gemaakt kan worden van de beelden die de fotograaf zal nabewerken.

(Tijdens de shoot is het niet mogelijk gebruik te maken van sanitaire voorzieningen).

Als er nog vragen zijn, hoor ik dat graag.