Meneer Olieman kwam op een dag mijn fotostudio binnen met wat oude foto’s en een tekening geplakt op een A4-vel, met de vraag; is het mogelijk hiervan fotoafdruk te maken op A4 formaat. Natuurlijk kan dat, was mijn antwoord, waarbij ik uitleg hoe het werkt en wat de kosten zijn. Ondertussen vertelde Meneer Olieman over zijn leven in deze Polder. Hoe het allemaal was begonnen en dat de foto’s die hij bij zich had het verhaal lieten zien. En dat hij 60 jaar terug, als een van de eerste mensen woonde in de polder bij Roggebotsluis. Ook vertelt hij het belangrijk en leuk te vinden dat hij lokale ondernemers betrok bij zijn “project”. Nadat ik een proefje had laten zien, vroeg hij het formaat terug te brengen naar 13 x18 cm. Maar waar ik uitging van een enkele print werden dat er 50.

Voor mij was direct duidelijk dat daarom ook het formaat wat kleiner werd. Toch heb ik één afdruk mee laten sturen op A4-formaat en deze in een lijstje als waardering mee gegeven bij het afhalen van de afdrukken. Dat maakt het werk zo leuk om te doen.

Als iemand zo duidelijk laat merken dat hij de lokale ondernemers steunt, is dit toch wel leuk om terug te kunnen geven aan een echte polderpionier.

Bedankt Meneer Olieman